Tussen bergen en  zee,  natuurliefhebbers kunnen ontdekken achterland dorpen van een andere tijd en prachtig uitzichten op de oceaan in de verte.. Ver van de toeristische drukte van de kust, met de auto of te voet, is het leuk om te duiken in de ongerepte natuur wisselende met seizoenen, ademen de lucht van een zeldzame zuiverheid, versierd door de aromas van cysten,tijm en wilde lavendel. 

 Van "Quinta da Murteira" af, zul je een nauwelijks vijftien minuten nodig om de kust en de historische stad Tavira bereiken. Het prachtige uitzicht langs de rivier Gilão, met tuinen, cafes en restaurants, uitnoodigd om te ontspannen en te laten wiegen door het geklots van vissersboten bij anker. De Romeinse brug over de rivier en zijn lage arches zachtjes weerspiegelt in de kalme wateren.

 

 Tavira ligt aan de rand van het natuurpark van de Ria Formosa, dat zich uitstrekt langs de helft van de oostkust van de Algarve. Het wordt begrensd door een lijn van eilanden en schiereilanden dat de prachtige lange gouden stranden van het Park beschermen. Deze eilanden en zijn lagune zijn de woning van (e.a.) ooievaars, flamingo's, reigers ...

 

 Alle liefhebbers van de zon en de zee zullen hun paradijs op de eilanden in de delta van de Ria Formosa vinden. Een boot of een treintje brengt u in een paar minuten op de immense stranden dat geen voertuig stoort.

 

 Na een wandeling in de heuvels of een dagje aan het strand, vindt u de rust en de sereniteit van de Quinta terug,  tijd voor een verfrissend drankje en een diner bij het zwembad onder een prachtige sterrenhemel..
 
 
 
 
 

 

FOLLOW US:

  • w-facebook
  • Twitter Clean